10 листопада 2013

Доля - вигадка чи реальність?

Людське життя... Неповторне і звичне, радісне і сумне, сповнене глибоких переживань, солодке, як мед, і гірке, як полин, переплетене червоними і чорними барвами, як у тій пісні: "Червоне - то любов, а чорне - то журба"...
Людина - найбільша цінність на Землі, творець усіх земних благ. Давньогрецький філософ Геракліт відмітив: "Характер людини створює її долю". Шановні Чомусики та Читайлики, рубрика "Поради чемних взаємин та гарних манер" пропонує поміркувати над загадковими питаннями про долю та характер людини.
  «Доля» - дуже складний і неоднозначний термін. Чи можна сформувати долю? Сформувати, зліпити, як із сирої глини, своє життя. Хтось упевнений, що «робить долю» сам, для іншого це карма, визначене майбутнє. Саме від того, що ми хочемо одержати від життя, від запитів, і залежить наша доля. Є така італійська казка про дівчину Сфортуну, яка мала лиху долю. Що б не робила дівчина, невдачі постійно переслідували її. Але дівчина перемогла лиху долю своїми добротою та невтомною працею. У казці Сфортуна розшукала свою долю в образі страшної відьми, переодягла її в гарне вбрання, розчесала їй волосся, надушила парфумами. А ще
нагодувала пирогами, які сама спекла. І доля змінила своє ставлення до дівчини, стала лагідною. Ця казка має повчальний сенс. Недарма кажуть, що людина - сама господар своєї долі.     
Справді, від самої людини залежить, яким буде її життя: нудним чи цікавим; багатим на події чи сірим, бідним; яскравим чи нудним; успішним чи звичайним.
Кожній людині від народження всі бажають успіху й удачі. Часто ці поняття пов'язують тільки з матеріальним благополуччям. Звичайно, ніхто не проти мати багато грошей - це добре, але те, яким чином вони прийшли до вас, - це і є найголовніше.
По - справжньому успішна, щаслива людина та, яка займається улюбленою справою і знає її настільки добре, що їй немає рівних у майстерності. Робота, яку людина виконує із задоволенням і любов'ю, не може не приносити успіху! За це її цінують і поважають. За це вона одержує ті гроші, які відповідають поняттю "успішність".
Але треба знати, що можливості будь - якої людини обмежені. Ліпше, досягши однієї реальної мети, поставити собі наступну, складнішу, і таким чином, як сходинками, підніматися до вершини успіху. У жодному разі не зациклюватися на невдачах - від них ніхто не застрахований. Набагато корисніше оцінювати свою роботу позитивно.
Ідіть своєю дорогою і не зупиняйтесь, не озирайтесь навсібіч. Успіх супроводжує тих, хто йде й шукає. І ніколи не шукайте причини, щоб пояснити комусь або виправдатися за бездіяльність перед самими собою. Візьміть долю в свої руки - час діяти! Подивіться передачу "Найрозумніший": учасники її - переважно діти з віддалених маленьких міст і селищ.  Проте вже тепер усіх цих хлопців і дівчат можна назвати успішними людьми.
Трудіться, досягайте власних успіхів і гордиться своїми досягненнями; завжди пам'ятайте:
ви - єдині, унікальні, у вас свій характер, свої таланти, власний життєвий шлях, своя доля і своє щастя!
Всезнайка бажає всім настроїти барометр на впевненість і спокій та прокладати курс на успіх! 

0 комент.:

Дописати коментар