09 лютого 2013

Свято у книжковій світлиці


Велика користь буває людині од учення книжного. Книги ж учать і наставляють нас на путь  покаяння, і мудрість бо, і стриманість здобуваємо ми із словес книжних. Бо се ріки, що наповнюють всесвіт увесь. Се ж джерела мудрості, бо є в книгах незмірна глибина. (Літопис Руський (1037рік).
Щороку у дитячих бібліотеках України відбуваєтся справжнє книжкове свято, Всеукраїнський конкурс дитячого читання "Найкращий читач України". Таке свято відбулося і 5 лютого у м.Бердичеві, де конкурсанти  змагалися за звання "Найкращий читач України" серед читачів  6 та  7 класів. Конкурс дитячого читання має певні традиції: учасники конкурсу, а їх було 19 найкращих читачів міста,  мали нагоду продемонструвати свої творчі здібності під час реклами найулюбленіших творів художньої літератури та прийняли участь у трьох турах "Моя візитна картка", "Книжкова реклама" та "Ерудит біля книжкової полиці". 
Перше завдання конкурсу - "Моя візитна картка" конкурсанти представляли себе як читача: змістовно, цікаво, оригінально у формі оповідання, віршованій або театралізовано, а також своїми виступами присутніх порадували вихованець гуманітарної гімназії № 2 Пер'ян Руслан та Ковальська Анна, учениця ЗОШ № 10, які використали під час виступу і мультимедійні презентації.
У другому завданні конкурсу "Книжкова реклама" учасники презентували улюблені книги, серед яких і твори В.Нестайка, Д.Лондона, Ж.Верна, Л.Чарської, Л.Керрола, М.Павленко, Люко Дашвара. та ін. та висловлювали свою думку, щодо прочитаного твору з використанням відповідних цитат із тексту, показали уміння аналізувати, інтерпретувати й творчо переосмислити прочитане.
Справилися і з третім  завданням конкурсу "Ерудит біля книжкової полиці" конкурсанти, продемонструвавши свою начитанність та обізнаність,  відповідаючи на літературні запитання.  
За рішенням журі звання "Найкращий читач України"  серед читачів 6 - х класів здобула Дроган Тетяна, учениця ЗОШ № 12, серед читачів 7-х класів Верестюк Анна, учениця НВК  № 4.
 Дроган Тетяна 
Верстюк Анна
Конкурсанти, які приймали участь у другому (міському) етапі Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України  - 2013" безумовно є переможцями, тому що вони "подружилися" з книгою, і це є найважливішою перемогою.
Щиру вдячність висловлюємо і бібліотекарям шкільних бібліотек за підготовку до другого міського етапу Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України". А учасникам бажаємо і надалі здійснювати неймовірні подорожі, незвичайні пригоди, читати та насолоджуватися, мудра книга допоможе вам багато пізнати з того, що колись іншими і посіяно, і пожато!
Адже як писав Ціцерон: "Спілкування з книгами юність плекає, старість звеселяє, щастя прикрашає, у нещасті дає притулок і розраду, вдома радує, а поза домом не заважає".
Фоторепортаж 
Ведуча Печковська Алла
Вітальні слова майбутніх найкращих читачів
Найкращі читачі міста
Журі конкурсу "Найкращий читач України"
Ковальська Анна 
Пер'ян  Руслан

6 коментарів:

  1. Дуже приємно, що в час комп"ютерних технологій діти знаходять час для книжки, і не просто читають, а так уміють розповісти про улюблених героїв, що й самій хочеться прочитати цю книжку. Я була присутня на цьому святі.Приємно відмітити, що ці дітки не тільки читають, але й займаються спортом, малюють, захоплюються музикою. Молодці!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так,всебічний розвиток дитини - запорука його успішного майбутнього.І для книжки обов'язково потрібно знаходити час,тому що роль книги в розвитку фантазії та креативності дитини величезна!!!

      Видалити
  2. Вітаємо,Чомусики та Читайлики! Чомусь ми впевнені, що вам подобаються котики. Тому з радістю запрошуємо взяти участь у "МЯУ-эстафете". Правила на http://sbiblioteka.blogspot.com/p/blog-page_5955.html?showComment=1360580843926

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо за довіру! Але "МЯУ-естафету" ми вже прийняли від "Книжного Бульвара".

      Видалити
  3. Пізнавальний та цікавий конкурс. Гарно продуманий хід, та добре підготовлені учасники. Мені сподобались усі конкурсанти та й сам конкурс. Гадаю, що він не останній...

    ВідповістиВидалити
  4. Ми також маємо надію, що цей конкурс, буде не тільки спонукати дітей до читання, а й дасть бажання прожити життя разом з книгою.

    ВідповістиВидалити