14 лютого 2014

Skype-вікторина у бібліотеці - це круто

Бердичівські бібліотеки відкривають світ Інтернет-технологій для дітей БЕЗПЕЧНО! Інтернет дає нам неабияку можливість для спілкування, відкриттів і творчості. Але мережа також може бути небезпечною. Щороку у другий вівторок лютого міжнародна громадськість відзначає Всесвітній день безпеки в Інтернеті. Звичайно, не забули про це і в бібліотеках для дітей міста Бердичева.
Відомо, що Інтернет – це не лише джерело можливостей, а й джерело загроз. Тому, одне із завдань сучасної бібліотеки для дітей – забезпечити безпеку своїх маленьких користувачів.
З нагоди Всесвітнього дня безпеки в інтернеті у міській бібліотеці для дітей відбулася Skype - вікторина між читачами міської бібліотеки для дітей та читачами бібліотеки-філії № 6 мікрорайону «Червона Гора».
Під час вікторини учасники команд "Юзери" ЗОШ № 1 та "Антивірус" ЗОШ №12  використовуючи програмне забезпечення Skype задавали один одному запитання, тематика яких – безпека дітей в Інтернеті  та комп’ютерна грамотність. Гості та вболівальники разом з учасниками пригадали  правила відповідальної та безпечної поведінки у сучасному інформаційному середовищі, з’ясували, яким чином уникати шкідливої та небезпечної інформації, правильно спілкуватися у соціальних мережах, не кривдити своїх віртуальних друзів і як при цьому не стати інтернет-залежними. Skype - вікторина складалася із трьох турів: 1-й "Привітання"; 2-й "З комп'ютером на ТИ"; 3-й - "Ми за безпечний Інтернет".
У ході змагання найбільшу кількість балів за відповіді отримала команда "Антивірус" (користувачі бібліотеки - філії № 6).
Катруся Богачова учениця 5 - го класу БМЛ № 15  із задоволенням привітала учасників та присутніх, подарувавши усім музичне вітання.
Бердичівська міська бібліотека для дітей – це центр інтернет-комунікації та інтернет-інформації, де кожен читач себе почуває безпечно. Також учасники вікторини продемонстрували свої знання, щодо застосування ІТ на практиці.
Наша сучасна бібліотека – нашому сучасному читачу.

10 коментарів:

  1. Шановні колеги. Дуже цікаво пройшла ваша скайп-вікторина. Дійсно, одне з головних завдань сучасної бібліотеки - убезпечити своїх користувачів від зайвої та шкідливої інформації. Велика молодчинка Катруся - так гарненько співає! Вітаю із успішним заходом.

    ВідповістиВидалити
  2. Шановні колеги, я в захваті від вашого такого цікавого заходу. Ви молодці! У Вас варто повчитися нового та криативного! Так тримати, сучасні бібліотекарі Сучасної бібліотеки!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нам дуже приємно чути такі теплі слова від колег.Дякуємо вам!

      Видалити
  3. Відповіді
    1. Дякуємо за підтримку! Бібліотекарі завжди працюють творчо.

      Видалити
  4. Дуже цікавий та навчальний захід. Побільше б таких заходів. Дякуємо Вам за проведення. Ваші колеги бібліотекарі філії №5.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо.Skype - вікторина - одна з нових форм роботи бібліотеки. Бібліотекарі й надалі всі інновації будуть втілювати в життя.

      Видалити
  5. Колеги - ви молодці! Надзвичайно радію вашим успіхам, ви робите потрібну справу.

    ВідповістиВидалити