27 лютого 2014

Уроки здоров'я у дитячому відділені міської лікарні

Доброго дня! Здоровенькі були! Здравстуйте! Хай вам Бог дає здоров'я! Ось такими словами вітаються люди один з одним при зустрічі. У житті буває по -  різному: коли відчуваєш себе здоровим, інколи - не здоровим і не хворим, а  інколи - дуже хворим, і лише у тому випадку, коли дуже хворі  пригадуємо  українську приказку - "Здоровий не знає, який він багатий".  Дійсно здоров'я не купиш а ні за які гроші, а ні за які дорогоцінності.
 Людина буде здоровою у тому випадку, коли веде здоровий спосіб життя:  займається спортом, стежить за чистотою свого тіла, доброзичливо ставиться до інших людей. Протягом лютого місяця   тітонька Даринка разом із казковими героями завітала до Бердичівської міської лікарні у дитяче відділення. Казкові   герої розповіли присутнім про сумну пригоду Поросятка. Адже Поросятко певний період не ходив до школи. Яке ж було розчарування вчителя Лиса, коли йому Сорока та Ворона розповіли про справжню причину, чому Поросятко пропустив навчання. А причина була дуже СТРАШНА - Поросятко не дотримувався правил гігієни: не мив руки з милом, не чистив зуби, купався у болоті, фрукти й овочі споживав тільки брудними. І з ним сталася біда - він захворів. Як же ж було соромно Поросяткові, що він такий бруднуля, але лісові звірі розповіли йому про правила особистої  гігієни. На прощання Поросятко дав  чесне слово діткам, що більше ніколи так не буде себе поводити, та  буде  гарно навчатися, тому що якби він був грамотним, то  про правила гігієни дізнався з книг. Присутні маленькі глядачі після вистави  разом із тітонькою Даринкою повторили правила особистої гігієни та самі спробували виступати у ролі казкових героїв, що їм дуже сподобалося.
Ми хочемо вам сказати слова прості й корисні,
Що про здоровя дбати повинні ми завжди.
Про звички шкідливі назавжди забути.
Здоровими, сильними, спритними бути!




 

2 коментарі:

  1. Молодці, колеги, ви робите дуже важливу справу, адже сьогодні всім відомо, що арт-терапія і казкотерапія допомагає маленьким пацієнтам швидше одужувати.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо за ваші доброчинні вихідні лялькові театри. Вони неодмінно допоможуть у покращенні здоров'я хворим діткам.

    ВідповістиВидалити