04 березня 2014

Життя як легенда



«Любіть свою Батьківщину і рідну мову так,
як любив покійний Тарас Шевченко.
Для його пам’яті це буде найкращою нагородою
 і нерукотворним пам’ятником».
А. Р. Церетелі (1840-1915, грузинский поет)

Кожному народові Бог дав величну постать, котра була б проявом його душі, його зорею... В українців такою постаттю є Тарас Шевченко - Велетень Духу, український Мойсей, Пророк, Кобзар... ім'я таке просте, а велич духу глибинна.
Саме березневими днями принесли у хату до кріпака Шевченка лелеки малого хлопчика, якого назвали Тарасом. Хлопчика, слава про якого пережила на сотні літ. Літературно-музичним театралізованим дійством «Таке ім’я просте – Тарас, а велич і душа глибинна» розпочалися Шевченківські дні у Бердичівській міській бібліотеці для дітей. У читальному залі для молодших школярів розгорнуто книжкову виставку «Скарби безсмертного Кобзаря», також прикрашена і зала українськими оберегами – вишитими рушниками та віночками. Актори – учні 4 –А та
4-Б  класів НВК № 3 під керівництвом заступника директора по виховній роботі
Москальчук О.С., вихователя Приступник М.М., музичного керівника Абдулаєва О.Б. та працівники бібліотеки відтворили дитячі роки маленького Тараса: його розмову з мамою про зірки на небі  та  добрих людей; розмову Оксани з Тарасом про його бажання малювати і немилість мачухи. Учасники літературно – музичної композиції декламували вірші Т.Шевченка «Мені тринадцятий минало», «Якби ви знали, паничі», «А.О.Козачковському», «Садок вишневий коло хати». Окрасою театралізованого дійства було виконання учасниками пісень на слова Т.Шевченка «Зоре моя вечірняя» та «Зацвіла в долині червона калина». Протягом усього заходу бібліотекарі демонстрували слайд-презентацію «Поклін тобі, Тарасе» - де була висвітлена мистецька та літературна діяльність Тараса Григоровича.
А закінчилося дійство вшануванням учасниками Великого Кобзаря та клятвою, що вони, вкраїнські діти виконають заповіти Кобзаря . На завершення ведуча заходу бібліотекар Ліщинська О.В. побажала усім присутнім, щоб у їхньому  життєвому шляху завжди була Тарасова пристрасть, Тарасова мудрість, Тарасове невмируще слово.      

0 комент.:

Дописати коментар