24 березня 2015

Розкажи, краплинко, нам про себе

Народна мудрість каже: «Яку п’єш воду, таку маєш вроду». І це дійсно так, тому що кожен з нас потребує чистої води, бо вона – основа здорового життя. Людина може не їсти близько місяця, а ось не пити – лише три дні.
Та не зважаючи на це, людство не дуже уважне до проблеми питної води. Як  зазначають вчені, якщо ми будемо і надалі так недбало ставитися до води, то у 2025 році більше половини населення земної кулі  матимуть проблеми з питною водою, а у 2040 році вона взагалі стане  важливішою та коштовнішою за нафту та газ. Тема захисту й збереження планетарних запасів води проголошена Міжнародною Організацією Об’єднаних Націй. Саме тому  у 1993 році ООН започаткувала  День води, який нагадує усім, що воду треба берегти і, навіть час рятувати.
До відзначення цього дня долучилися бібліотекарі та читачі  бібліотеки- філії № 5. Прослухавши інформацію про проблеми збереження чистоти водних ресурсів Землі, Читайликам  запропонували театрально обіграти ситуацію, пов’язану з проблемою нестачі води та вказати шляхи її вирішення.
Кожен учасник самостійно обрав для себе казкового героя та партнера по грі. А декорацією театральних ігор була виставка - інсталяція «Розкажи, краплинко, нам про себе», яка  підказувала учасникам ідеї для нових сюжетів.

Із завданням усі  учасники впоралися на відмінно! Цікавими, змістовними та дотепними були сюжети, в яких вирішувалися проблеми води. Наприклад: в одному із сюжетів їх вирішив райський папуга, в іншому - весела мавпочка, а там і троє поросят зробили певний внесок ... Не можливо не відзначити двох мишок-подружок, які, потрапивши в пустелю, побачили оазис,  взяли велику посудину та почали черпати джерельну водичку. Деякі театралізовані сюжети нагадували фантастичний  літературний жанр. Ото ж маємо надію, що в майбутньому ці  ідеї Читайликів бібліотеки - філії № 5 будуть використані вченими для вирішення збереження водних ресурсів!
Ми впевнені, що театральні експромти допоможуть учасникам дбайливо ставитися до усіх земних надр, у тому числі і до води.
 Якщо ви кмітливі та вигадливі, полюбляєте активний інтелектуальний відпочинок та вмієте працювати колективно, запрошуємо вас до бібліотеки - філії № 5.

0 комент.:

Дописати коментар