13 листопада 2015

Прекрасний світ добра


Осінь. Різнобарвна, розмаїта, часто негожа пора року. Коли за густими хмарами ховається небо, йде холодний  дощ - то дрібний, що настирливо накрапає, то сильний, ласкаво просимо вас заглянути до  рубрики  "Чемні взаємини та гарні манери", та пропонуємо вам  "зігрітися"  темою доброти людської.
 Добро - це усі позитивні вчинки в житті людини. З давніх часів відомо, що бути добрим навіть корисно. Доброзичливі люди почуваються добре і живуть довше. Медики стверджують, що сварки, образи негативно впливають на організм людини, що більшість захворювань серця спричинені саме шкідливим впливом неправильної поведінки. Про добрих, чесних, співчутливих людей кажуть,  що у них "кришталево чисті душі", а про злих та недобрих  - що у них "душі чорні".
Існує притча "Врятувати одну зірку", де  розповідається про хлопчика, який кидав по черзі одну за одною морські зірки у море. Їх викинуло на берег під час припливу. І якщо б вони залишились на суходолі до наступного ранку, то висохнули на сонці і загинули. На зауваження дідуся, що це просто безумство, бо ними вкрите все узбережжя і намагання врятувати цих морських жителів нічого не змінять, добрий хлопчик не припинив своє заняття. Він тільки відповів: "Звичайно, я не зможу врятувати усіх, але кожного разу, кидаючи наступну морську зірку в море, я надзвичайно радію, що маю змогу врятувати її, і саме для неї це буде дуже важливо". Тоді, дивлячись на хлопчика приєднались і інші до доброї благодійної справи.
Отож, добро як і все у цьому світі, починається з дрібниць. Неможливо допомогти відразу усім. Але, зробивши навіть маленьке добро комусь одному, ми зробимо світ кращим!
Добрі люди  у складні, трагічні  часи, ризикуючи власним життям надавали допомогу постраждалим.
Адже, врятувати людину - означає врятувати цілий світ!
Робіть добро і воно окупиться сторицею, заради миру, щастя та злагоди!

0 комент.:

Дописати коментар