27 грудня 2016

Мозаїка людського буття


Зимового, кришталевого та бадьорого настрою бажаю всім вам щодня!
Такі прості і водночас довершені речі, як незвичайної форми хмари, захід сонця, світанки або просто сонячний день. Та багато ще чого! Хтось цього просто не помічає або абсолютно не надає значення. Але це так важливо! Стільки всього чудового відбувається навколо, головне ПОБАЧИТИ!
Є люди, які радіють тільки глобальним речам, але ж життя складається саме з дрібниць, таких прекрасних і дивовижних!
Ми з Вами найщасливіші люди, але ми цього  не розуміємо. Так влаштована людина: маємо - не цінуємо, втратимо - плачемо. Чому так відбувається? З однієї простої причини - світло не видиме. Все пізнається в порівнянні. Щоб навчитися радіти тому, що маєте, потрібно навчитися співпереживанню та співчуттю. У світі є люди, які не мають того, що маємо ми з Вами. Уявіть, на хвилиночку,  себе на місце сліпої людини. Не виходить? Зав'яжіть собі щільно очі і спробуйте так будь-що зробити, якщо, звичайно вийде. Коли розв'яжете, зрозумієте - яке це щастя - бачити цей прекрасний та чарівний світ. Яке щастя бачити схід та захід сонця, різноманітні фарби природи!
Зацікавило мене одне  дослідження. Вчені підрахували, скільки разів в день ми повинні відчувати позитивні емоції, щоб бути абсолютно задоволеними. Кожен день ми потребуємо 14 радісних приводів. І тоді будемо щасливі! Як на мене, в даному випадку перевищення «нормативу» тільки вітається.
Крім того, вміння бачити красу світу в самих повсякденних речах (краплі дощу, кружляння снігу, співу птахів і т.п.) і насолоджуватися нею, підвищує імунітет в три рази ефективніше, ніж процедури загартовування. Надворі зима і, звичайно, ніхто не хоче хворіти. Так чому б не спробувати цей новий метод - задоволення від життя та довести його ефективність на власному прикладі.
Приємних вам відкриттів!


0 комент.:

Дописати коментар