15 лютого 2017

14 лютого - день закоханих у книгу


Зізнаюсь: так довго як сьогодні я ще не думала над вступом до запису :-) Адже в голову приходить одразу багато думок, по причині того, що писати буду виключно про приємне!Для початаку буде доречним та приємним привітати вас, хоч і з минувшим, та все ж, з днем Святого Валентина! Сподіваюсь що кохання настигло кожного з читаючих!  Та вчора відзначався не лише день усіх закоханих, а також  Міжнародний день дарування книг! І хто ж  як не ми, працівники бібліотек, раділи цьому святу.
Свято було започатковане всього лише п'ять років тому назад, американкою Еммі Бродмур. Ця ідея спала на думку жінці після того, як її маленький син запитав, чому немає особливого дня коли люди дарують одне одному книги.
Способів відмітити це день є багато: книгарні роблять знижки на твори друку, організовують акції збору книг. а траплялось навіть що люди просто залишали книги на дворі з відповідним записками.
Щоправда, традиційно в цей день книги дарують дітям, щоб заохотити їх до читання, та в нашому випадку все вийшло навпаки. Подаруночки отримали бібліотекарі :-)

Але як на мене, то так навіть краще, адже бібліотекар це та людина, котра потурбується щоб кожен відвідувач отримав книгу собі під стать!
Повертаючись безпосередньо до дня дарування книг, хочу сказати: це прекрасна ідея! Адже у вік технологій, книга перетворилась на щось вишукане та стильне. І фраза про те, що книга найкращий подарунок не те щоб не втрачає своєї актуальності, а навпаки, виправдовує себе ще більше. Адже обираючи комусь у подарунок друковане видання, ви в першу чергу думаєте про людину котрій воно буде презентовано, і це визначає книгу як дуже інтимний предмет, по причині того що ви даруєте своє свідоме чи підсвідоме бачення вашого друга :-)
Книги це більше ніж текст на папері, це душа людини викладена літерами, і наша з вами задача допомогти читачам знайти споріднену!  Не дарма свято книги та день усіх закоханих святкують разом :-)

0 комент.:

Дописати коментар