08 лютого 2017

З днем народження, Льюїс!


Спеціаліст в галузі математичної логіки та аналізу, Чарльз Латвідж Доджсон ввійшов в історію англійської дитячої літератури під псевдонімом Льюїс Керрол.
27 січня виповнилось 185 років від дня народження всесвітньо відомого автора казки «Пригоди Аліси в Країні Див»Льюїса Керролла.
В Англії ця книга – друга після Біблії, вона є практично в кожній англійській родині. Уже багато років, і не тільки в Англії, де «Аліса» є дитячою книгою номер один, але і у всьому світі, прекрасно знають ім'я її автора — Льюїса Керрола. Того самого Керрола, що був тільки "посмішкою"  оксфордського викладача математики. "Посмішкою", що півтора віку витає сама по собі, звеселяючи дітей і збурюючи розум поважних вчених.
Оминути таку важливу подію, ну просто ми не мали право. І для користувачів бібліотеки влаштували  інтригу. Інтригу не звичайну, а літературну  «Загадки написаних творів. Аліса в країні Див».
З самого початку заходу юні бердичівляни були заінтриговані історією написання повісті-казки, дивовижними пригодами Аліси, а шалене чаювання стало чи не найулюбленішою частиною казки!

0 комент.:

Дописати коментар