30 січня 2018

Голокост пером на серці людства


27 СІЧНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ. 
ПАМ’ЯТНА ДАТА ЗАПРОВАДЖЕНА РІШЕННЯМ ГЕНЕРАЛЬНОЇ АСАМБЛЕЇ ООН ВІД 1 ЛИСТОПАДА 2005 РОКУ І ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ЩОРІЧНО САМЕ 27 СІЧНЯ.



У Бердичівській бібліотеці для дітей був проведений освітній захід-година пам'яті жертв голокосут згідо із резолюцією ООН та Постаново ВРУ від 5 липня 2011року."Голокост пером на серці людства"- саме таку назву мав захід, на котрий були запрошені студенти Педагогічного коледжу.
Саме так! Трагедія 1933-1945 рр. назавжди залишиться у пам'яті людства гірким жалем про усі життя котрі було забрано.
Більше Шести мільйонів невинно убієнних чоловіків, жінок, дітей стали символом нелюдяної жорстокості, котра не має права повторитись.
* * *
Бібліотекарі розповідали про події Голокосту світі, та в більшій мірі зосередились на тому що відбувалось саме в Україні та на територіях Бердичева, адже саме наше місто, котре має багату історію в якій єврейська громада завжди займала особливе місце, стало чи не першою точкою розпалу Голокосту в Україні. Бердичів виступив репетиційною площадкою для нацистів, Бабин Яр (місце найзвірячішого розстрілу) був за два тижні після того, як у Бердичеві, за один день розстріляли більше 10000 невинних людей.







0 комент.:

Дописати коментар