12 лютого 2018

Поруч з Жулем Верном

Землі потрібні не нові континенти, 
а нові люди.
Жуль Верн.
У свій час, та й зараз я зачарована літературними героями Жуля Верна - Капітаном Немо та Філеасом Фоггом.
Твори «20 000 льє під водою» і «Навколо світу за вісімдесят днів» були перечитані мною неодноразово, і кожний раз я дивувалася та розмірковувала, як у Х1Х столітті, можна було вигадати такі речі, - підводний човен, надшвидкісний поїзд, факс та інші речі, які на сьогоднішній день нікого не дивують, але без чого не можна уявити наше життя. У 2018 році виповнюється 190 років від дня народження видатного французького письменника, класика науково-фантастичної та пригодницької літератури Жуля Верна! Його творча спадщина налічує 115 великих томів книг. Але це не просто книжки про пригоди. Це книги, які не старіють. І зараз на початку ХХІ століття, ними зачитуються діти і дорослі.
Жуль Верн з дитинства любив море. Багато героїв його романів - моряки.
Дізнатися та поділитися своїми знаннями про життєвий та фантастичний літературний шлях зустрілися учні 6 - А класу ЗОШ № 11 разом із бібліотекарями. Дві команди на чолі зі своїми капітанами попередньо ознайомилися із біографією неперевершеного письменника Жуля Верна.
 «Клуб знаменитих капітанів» саме під такою назвою відбувся літературний конкурс ерудитів за творчістю Жуля Верна. Команди " Моряки"( капітан - Заєць Артем) і "«Наутілус»"
(капітан - Колесник Михайло) показали свою обізнаність у морській справі.

Переможці, а це була команда "Моряки" були нагороджені книгами Жуля Верна "Діти капітана Гранта" та "20000 льє під водою". Всі учасники конкурсу ерудитів отримали солодкі призи.
Чомусики та Читайлики! Киги Жуля Верна допомагають стати лідерами. Тож, якщо ви у майбутньому обираєте для себе шлях успіху та перемог, ці книги - для вас!
Читайте! Прагніть! Перемагайте!

0 комент.:

Дописати коментар