26 січня 2021

Оксані Думанській - 70!

 

Оксана Думанська - прозаїк і перекладач, авторка книг для дорослих та дітей. Народилася вона 25 січня в с. Локня Кровелецького району Сумської області у 1951 році, виросла на Чернігівщині та Київщині, а останні роки мешкає у Львові Навчалася у київському національному університеті на філологічному факультеті.
Першу книжку «Ексклюзив» Оксана Думанська видала у п’ятдесят років. Член Національної Спілки письменників України з 2004 року. Лауреатка нагороди імені Дмитра Нитченка за оборону українського слова (2004) та літературної премії ім. Ірини Вільде (2007). Вона відзначена особливою нагородою – медаллю «Великий друг маленьких читачів» (2011) за активну участь в програмних заходах Львівської обласної бібліотеки для дітей.
Письменниця стала відомою завдяки книжкам «Графиня з Куткора», «Школярка з передмістя»,«Оповідки з жіночої торебки», «Романи на одну ніч», «Хроніки пригод Гєня Муркоцького» та «Дитя епохи». Оксана Думанська також є авторкою психотерапевтичних оповідок серії «Казка-не казка, а батькам підказка». Прототипом головної героїні книжки «Бабусина муштра» стала її онучка Марійка.

Оксана Думанська про свої книги і сучасність.


Оксана Думанська – надзвичайно світла, життєрадісна, доброзичлива людина, яка пише дотепні, розумні, цікаві книжки. І таланту, мудрості, доброти у пані Оксани знайдеться ще на багато книг.

0 комент.:

Дописати коментар