23 лютого 2015

Сонячний автор Всеволод Нестайко

Нещодавно  до читачів 2-го та 4-го класу ЗОШ № 5 завітали літературні герої Ява Рень і Павлуша Завгородній, Сонячні Зайчики, Веснянка, Кося Вухань, Колька Колючка, Баба Яга, Пан Морок, Бабай.

 О, то ви вже здогадалися, хто є батьком цих героїв. Безумовно - Всеволод Нестайко. У цьому році Всеволоду Зіновійовичу виповнилося би 85 років. Не згадати і не вшанувати письменника  ми  не мали права, адже він - наш земляк. А це  свідчить про те, що Бердичівська земля багата на видатних, авторитетних та знаних людей. Всеволод Нестайко з матір'ю прожив у місті Бердичеві лише три роки, але так склалися обставини, що після арешту батька вони вимушені були переїхати до тітки у м.Київ. Про біографію Нестайка, його літературний та життєвий шлях, шановні Чомусики та Читайлики, можете дізнатися звернувшись до Інтернет-ресурсів та до бібліотеки. А от про свято, яке влаштували Нестайкові герої для наших читачів, я вам розповім.
По-перше, Ліна Митрофанівна (учениця 7-А класу ЗОШ № 5 Дем'янова К.) була класним керівником у цих невгамовних, веселих., бешкетуватих героїв. Хоч як Пан Морок, Баба Яга та Бабай не старалися зіпсувати та зірвати зустріч,  у них нічого не вийшло.
Ви собі не уявляєте, що надумали Ява і Павлуша!!! Ну просто жах, хоча й кумедний....Так-так, вони домовилися влаштувати бій биків.
По-друге, усі присутні не залишилися байдужими до подій, які розгорталися на імпровізованій сцені.   З задоволенням  брали участь у вікторині, яка була присвячена  творчості літератора.
По-третє, після зустрічі та перегляду уривка з кінофільма "Тореодори з Васюківки" з бібліотечних книжкових полиць "змели" книги.
Я можу перелічити і по-четверте, і по-п'яте,  і так далі, але головне те, що  літературні герої  Всеволода Нестайка   оселилися назавжди у серцях присутніх добрими Сонячними Зайчиками. Отож, читайте та зачитуйтеся книгами класика дитячої української літератури, і обов'язково ваше серце  наповниться добротою та радістю.

8 коментарів:

  1. Не змогла бути присутньою на заході, але чула захоплюючі відгуки про ваш захід від дорослих. Думаю, дітям тим паче все сподобалося!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, дітям дуже сподобалось! А скільки нових творів прочитано Нестайка! Такі заходи дуже дієві!

      Видалити
  2. Відповіді
    1. Нестайко дійсно геніальний! На доброму гуморі, позитивному мисленні та безмежній дитячій фантазії автор виховав і продовжує виховувати цілі покоління!

      Видалити
  3. Дуже гарний захід. Твори автора сповнені сонячною енергією та радістю і коли читаєш твори В. Нестайка, то на душі стає добре і радісно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. «Найголовніше, все-таки, в людині — це людяність» - переконував Всеволод Нестайко. Тому й писав свої твори чистою душею і людяним серцем.

      Видалити
  4. Він був, він є, він житиме

    у кожному новому поколінні тореадорів,

    у кожній усмішці сонячного проміння…

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Беручи в руки книжку Всеволода Зіновійовича, пам’ятаймо слова В. Костюченка: «Нестайко писав свої твори не тому, що хотів розважити, потішити, посмішити читача. Письменник — не масовик-витівник. Казковість, пригодництво, природа у творах Нестайка допомагають нам пізнати самих себе, заперечити буденність, сірість, утвердитись у добрі, чистоті, співпереживанні»

      Видалити