26 жовтня 2015

За рідну землю, за Україну!

Українці - не здавайтесь!
Українці - всі єднайтесь!
Тільки разом ми міцні,
Непохитні в боротьбі.
Свою мову бережіть,
Звичаями дорожіть.
Те, що прадіди здобули,
Щоб онуки не забули.

Ірина Здендяк
Україна... Це слово з глибокою шаною і гордістю промовляє кожний свідомий українець, бо воно духовно єднає нас із землею своїх батьків, родоводом українським, його славною і водночас трагічною історією. А ще Україна - це славні лицарі - Володимир, Святослав,  Петро Сагайдачний, Іван Сірко, Богдан Хмельницький, Устим Кармелюк, Герої Другої світової війни, Герої Небесної Сотні, учасники та герої Антитерористичної операції.

 Дбаючи про увічнення пам'яті захисників України, які виборювали та захищали незалежність неньки - України у різні періоди становлення української держави, працівники міської бібліотеки для дітей долучилися до проведення національно - патріотичних заходів.
28 жовтня українська спільнота відзначатиме визначну подію в історії нашої Батьківщини - вигнання нацистських окупантів з України.
Учні 6 - Б класу ЗОШ № 5 у ході усного журналу "Україно моя, ти згадай ті роки! І всіх, хто загинув в бою, пом'яни", дізналися про страшні події лихоліття Другої світової війни та ряд великих операцій на шляху визволення України. Хвилиною мовчання пом'янули тих, хто поклав життя за свободу України у тій страшній  війни. У ці роки загинуло близько 3, 9 млн. українців - кожен шостий мешканець.
Ми маємо бути відповідальними за єдність, соборність та територіальну цілісність української держави, бути захисниками та патріотами Батьківщини. Дорогі Чомусики та Читайлики, до вашої уваги у читальній залі оформлена виставка "За честь, за волю, за українську долю", яка присвячена захисникам України. На виставці представлені документи, які висвітлюють героїчні сторінки історії України, починаючи від княжої доби і до сьогодення.
Про героїчне минуле та сьогодення  дізналися ліцеїсти  БМЛ № 15 на літературному  вечорі "Вітчизна у серці" . Епіграфом вечора було козацьке гасло: "Богу - душа, життя - Україні, а честь для себе!" Учасники літературного вечора почули розповіді про ті далекі та сьогоднішні вогненні сторінки нашої історії, які необхідно знати і пам'ятати кожному. Кажуть, хто пам'ятає - завжди сильніший, бо озброєний досвідом минулого.  Адже пам'ять і знання дають змогу зберегти зв'язок поколінь. Години, проведені у бібліотеці, допоможуть юним користувачам стати чистішими душею, сильнішими духом, сприятимуть виконанню головного обов'язку кожного - захист незалежності України  та цілісності її території.

Мудрість віків, одвічне прагнення волі, самостійності - скарби, залишені нам предками, і сьогодні повинні служити нам дороговказом у майбутнє. Від кожного з нас залежить доля України.
Слава Україні! Героям слава!

     

0 комент.:

Дописати коментар