24 листопада 2020

Таємний сад Френсіс Бернет

 

24 листопада у Манчестері, народилася англо-американська письменниця, драматург, класик англійської дитячої літератури Френсіс Еліза Годґсон Бернет.                                                              

З дитинства Френсіс володіла здатністю розповідати різноманітні історії. Згодом вона стала їх записувати. Пізніше  оповідання Френсіс Годґсон стали друкуватися у жіночих журналах. По смерті матері її гонорари стали основним джерелом існування для сім'ї. Після заміжжя у неї народилося двоє синів Лайонел і Вівіан. Смерть старшого сина від гострої форми туберкульозу стала страшним ударом для подружжя Бернет. Щоб вивести себе із важкого психологічного стану, Френсіс повністю поринула у творчість.

  Її першою книгою для дітей була "Маленький лорд Фаунтлерой".  Книга принесла велику популярність письменниці. Під однойменною назвою було написано п'єсу, яка була поставлена  у театрі і мала величезний успіх.


 

   Це поклало початок новому напрямку творчості Френсіс Бернет. Вона почала писати книги дітям. Згодом, для дітей написані повісті "Маленька принцеса", "Земля блакитної квітки", "Загублений принц", "Таємний сад" та інші твори.



 
Книга "Таємний сад" про дівчинку, яку ніхто не любить. За що маленька Мері Леннокс ненавидить увесь світ. Одного разу з нею трапилася пригода, яка повністю змінила долю.  Вона рятує життя хлопчикові. І тоді відбувається справжнє диво.  Мері знаходить стежку до прекрасного Таємного саду.



 

0 комент.:

Дописати коментар