03 листопада 2020

Здійснення мрій Ірен Роздобудько

 

3 листопада 1962 року, у Донецьку, народилась відома українська письменниця Ірен Роздобудько.

 Її книги, неважливо чи це роман, повість чи детектив – це справжні шедеври сучасної української літератури. Коли читаєш її романи, то ніби бачиш описані події наяву. Плачеш і смієшся разом  з героями її книг.

  Перш ніж стати письменницею була студенткою журналістики Київського Національного Університету. З 1988 року проживає у Києві. Працювала на радіо і в цирку, оголошувала вихід акторів на арену, відеоінженером у кіносалоні, кухарем, офіціанткою, Снігуронькою у комерційній фірмі, журналісткою жіночих журналів «Караван історій» та «Наталі». Вміє грати на гітарі. Любить вишивати бісером. Найбільша мрія її життя - створювати кіно.                                                                                     Найвідомішою її книгою є психологічна драма «Ґудзик».


  Історія кохання актора і режисера Дениса з відомою кінорежисеркою Єлизаветою Тарнецькою мало не стала трагедією для його дружини Лії.  Життя героїв перегукується з подіями на Майдані, війною на Донбасі. Першу частину дилогії «Ґудзик» екранізовано. Фільм «Ґудзик» отримав першу премію на кінофестивалі у Чорногорії.
На сьогоднішній день у її фільмографії вже декілька стрічок та серіалів.                                     Ірен Роздобудько - переможниця літературних конкурсів «Коронація слова» 2000, 2001 і 2005 років. Має відзнаку «Золотий письменник України». 
І вона твердо переконана, що все про що мрієте в житті - збувається!!!!

 



 

0 комент.:

Дописати коментар