30 жовтня 2020

Де вперше з'явилися цукерки

 Знову карантин!!!! Не хвилюйтеся.  Адже час, проведений на карантині, також можна зробити приємним.

  Хто не любить цукерочок та інших солодощів ? Всезнайко впевнений  - таких немає!  В Сполучених  Штатах Америки навіть існує  свято – День кукурудзяних цукерок, яке вони святкують кожного року 30 жовтня.

  Де ж вперше з’явилися цукерки?Де вперше з

 Майже в кожній країні в давні часи люди
їли щось схоже на цукерки. При розкопках в Єгипті знайшли картинки і записи, що містили відомості про те, як виглядали цукерки і як їх готували. У ті часи очищений цукор був невідомий людям, тому в мед добавляли фініки, які були головним компонентом цукерок.

 У деяких країнах Сходу кожне племя мало свого кондитера і секретні рецепти. Довгий час у цих регіонах для приготування цукерок використовували мигдаль, мед і фіги.

 Існує давній римський рецепт, за яким горіхи і макові зерна варили з медом, потім цю суміш перчили й посипали насінням кунжуту, заздалегідь просоченого медом. У результаті виходило щось схоже на нугу.

  Французи зацукровували фрукти і розробляли нові рецепти. Одним з них був горіховий  цукровий сироп, який називався «пролінгс».

 В часи захоплення колоній і пізніше: кленовий цукор, чорна патока й мед використовували у домашньому приготуванні цукерок, добавляли корінь ірису, імбирову глазур і отримували льодяники.


  Головним компонентом у великому виробництві цукерок, є цукор з цукрової тростини або цукрового буряка, який змішують з кукурудзяним сиропом, кукурудзяним цукром, м’ятою, медом, мелісою і кленовим цукром. Після цього додається шоколад, фрукти, горіхи, яйця, молоко й молочні продукти, а також ванілін і барвники. Деякі запахи беруться з натуральних джерел, таких , як ванілін, лимон, перцева м’ята, а інші отримують штучним шляхом.

 Пропоную вам рецепт карамельок, які ви можете зробити самі. Відкрийте лише книжку "Домашня кухня на кожен день" і солодощі готові! Приємного смаку!

 

0 комент.:

Дописати коментар