Хто не
любить цукерочок та інших солодощів ? Всезнайко впевнений - таких немає! В Сполучених
Штатах Америки навіть існує свято
– День кукурудзяних цукерок, яке вони святкують кожного року 30 жовтня.
Де ж вперше з’явилися
цукерки?Де вперше з
Майже в
кожній країні в давні часи люди
їли щось схоже на цукерки. При розкопках в
Єгипті знайшли картинки і записи, що містили відомості про те, як виглядали
цукерки і як їх готували. У ті часи очищений цукор був невідомий людям, тому в
мед добавляли фініки, які були головним компонентом цукерок.
У
деяких країнах Сходу кожне плем’я мало свого кондитера і
секретні рецепти. Довгий час у цих регіонах для приготування цукерок
використовували мигдаль, мед і фіги.
Існує
давній римський рецепт, за яким горіхи і макові зерна варили з медом, потім цю
суміш перчили й посипали насінням кунжуту, заздалегідь просоченого медом. У
результаті виходило щось схоже на нугу.
Французи зацукровували фрукти і розробляли нові рецепти. Одним з них був
горіховий цукровий сироп, який називався
«пролінгс».
В часи захоплення колоній і пізніше: кленовий цукор, чорна патока й мед використовували у домашньому приготуванні цукерок, добавляли корінь ірису, імбирову глазур і отримували льодяники.
Головним компонентом у великому виробництві цукерок, є цукор з цукрової
тростини або цукрового буряка, який змішують з кукурудзяним сиропом,
кукурудзяним цукром, м’ятою, медом, мелісою і кленовим цукром. Після цього
додається шоколад, фрукти, горіхи, яйця, молоко й молочні продукти, а також
ванілін і барвники. Деякі запахи беруться з натуральних джерел, таких , як
ванілін, лимон, перцева м’ята, а інші отримують штучним шляхом.
Пропоную вам рецепт карамельок, які ви можете зробити самі. Відкрийте лише книжку "Домашня кухня на кожен день"
0 комент.:
Дописати коментар