01 жовтня 2020

Бібліотека - відображення Всесвіту


 Найбільший скарб - гарна бібліотека.                                            (Белінський В.)  

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек!    

Протягом всього свого розвитку бібліотека відкривала людям шлях до знань, прилучала до книг і читання, адже книга - це беззвучний наставник покоління, предмет історії та культури.  Найпершими бібліотеками були глиняна бібліотека царя Ашшурпанібала та бібліотека Ярослава Мудрого. А першою друкованою книгою була "Азбука" Івана Федорова. На початку ХІХ століття альманахи й різноманітні збірники стали частиною дитячої літератури і були прикрашені витонченими гравійованими картинками, часто розфарбованими від руки аквареллю, вишуканими віньєтками, фронтисписами. Найпопулярнішими дитячими виданнями тих часів були азбуки, ілюстровані збірки біблійних історій і античних міфів, розповіді про далекі країни та їх мешканців, описи дитячих ігор. У цей же час активно видаються байки, розповіді про дітей, про життя міст і сіл, про побут. З часом змінюється дизайн не лише книги, але і бібліотеки. 

Сучасна бібліотека - це обладнання приміщень комп'ютерами та мультімедійними пристроями, наявність електронних книг. Здійснити мандрівку у цікавий книжковий світ вам допоможе бібліотекар! В усі часи вважалося, що бібліотекарі - це мудрі і знаючі люди. З розвитком інформаційних технологій бібліотекар ХХІ століття - людина активна, креативна, творча, яка постійно у пошуці і іскриться новими ідеями.                                                                              

"Там де процвітають бібліотеки, там мир і благодать, повага до людства і успішне вирішення найважливіших соціальних проблем".

З днем бібліотек!




0 комент.:

Дописати коментар