22 травня 2012

У долині Вітань, біля гори Чемності



Доброго, сонячного, ясного, ласкавого дня шановні Читайлики та Чомусики :)))))))
 Цим першим "постиком" про манеру гарної поведінки Всезнайка започатковує для вас, дорогі читачі,  рубрику "Поради чемних взаємин та гарних манер".
   Як часто нам з вами не вистачає самого найпростішого: посмішок, тепла, доброти, уваги, тому Всезнайка пропонує напівжартівливі поради, які допоможуть вам зорієнтуватися в непростій науці сучасного етикету.

    Отже, з самого ранку прийміть душ із чарівної веселки, яка налаштує вас на гарні вчинки. Потім на сніданок заваріть чай, який включає в себе:  промінчик сонечка, ласкавий спів пташки, красу квіточки  і думку про те, що ви потрібні людям і сьогодні зробите багато доброго.
    Збираючись до школи, ви обов'язково візьміть із собою посмішку, яка не завадить вам протягом дня, при зустрічі із знайомими та друзями -  привітайтеся. А на завершення дня пригадайте усі добрі вчинки, що були зроблені вами та складіть їх в скринька "Доброта", і так щодня, тому що пропуски робити забороняється.
    А якщо серйозно, то основні правила такі:
Як поводитися в незнайомому товаристві? - стримано.
Як ставити запитання? - чемно, виразно.
Як реагувати на добрий жарт? - із гумором.
Як дарувати подарунки? - із радістю.
Як приймати подарунки? - із вдячністю.
Як ставитися до людей? - доброзичливо.
  Даруйте один одному гарні слова, не забувайте бути чемними, коректними. Частіше використовуйте фрази: будь ласка, дякую,  доброго дня, на здоров'я, приємного смаку, будьте доброзичливими і чуйними до людей, поважайте їх думку, тактовними. А тактовність полягає у вмінні промовчати, побачивши чиюсь помилку, у тому що людина завжди привітає з днем народження друзів і т.п.
    Таким чином, якщо ви маєте гарні манери, перше враження буде на вашу користь, а якщо погані - можливо вам потім доведеться докласти чимало зусиль, щоб довести, що насправді ви зовсім інша людина, ніж здавалося з першого погляду.

12 коментарів:

  1. Примите виртуальную награду – БЛОГСКАР - 2012 в номинации «Лучший дебют» от блога «Острова Чтения»! Сделайте перепост с блогаhttp://ostrova-chtenia.blogspot.com/2012/05/2012_22.html#more. Передайте эстафету дальше. Успехов вам!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Любую награду, все люди любят принимать, а дети особенно, потому ОГРОМНЕЙШЕЕ СПАСИБО ВАМ за такой прекрасный подарок. И пусть удача всегда Вам сопутствует во всем и везде. Вы просто молодчинки, счастья ВАМ.

    ВідповістиВидалити
  3. Світлана Петрівна22 травня 2012 р. о 23:11

    Дуже гарну рубрику ви започаткували. Тема етикету завжди була і буде актуальною. Особливо у наш час - коли поряд так багато жорстокості, байдужості і просто невихованості. І ніколи не буде зайвим нагадування діткам, щоб вони зайвий раз посміхнулись, привітались, а добрих справ взагалі не буває багато. І я впевнена, що ваші "читайлики"і "чомусики" виростуть чемними, добрими і чуйними людьми. Удачі вам і натхнення !:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шановна Світлана Петрівна, Всезнайка повністю згодна з Вами, тому і ви, дорослі, і ми, бібліотекарі повинні докладати чимало зусиль у вихованні підростаючого покоління, таким чином у тандемі ми зможемо досягти своєї мети - виховувати культурних, чемних, толерантних і безперечно добрих людей. Дякуємо Вам за підтримку і гарні слова, ваші коментарі надихають нас на створення нових рубрик та втілення у роботі нових ідей, які ми маємо надію зацікавлять наших "чомусиків" та "читайликів", адже саме для них ми працюємо.

      Видалити
  4. СПАСИБО ВАМ зап рекрасный подарок. Охайно написано та гарно!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  5. Спасибо за дуже гарну рубрику.Удачи!!!

    ВідповістиВидалити
  6. дуже дякую за правила етикету

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вдячні Вам за те, що Ви завітали не лише у бібліотеку, а й цікавитесь усіма подіями, які відбуваються у міській бібліотеці для дітей.

      Видалити
  7. Велике спасибі бібліотекарям,які розповідають маленьким діткам,що манери-найважливіша риса людини

    ВідповістиВидалити