02 листопада 2012

Шлях до милосердя

        Шановні  "Чомусики та Читайлики" ми раді вас вітати, та вдячні вам, що ви завітали до рубрики "Поради чемних взаємин та гарних манер", а  сьогоднішній пост присвячений темі милосердя.
  Милосердя й доброта - як два крила, на яких тримається людство. Чи втратило сьогодні  свою цінність милосердя? Чи не звівся його широкий зміст до поняття "дрібна милостиня"?
     Взагалі то, характеру милосердної людини повинні бути притаманні : співчуття, добродійність, чуйність та людяність.
     Чим зміряти людяність? Справжня людина, сильна духом та добра, ніколи не стане кривдити тих, хто їй довірився, хто слабший за неї.
      Великий вплив на формування моральних якостей підлітків має преса, інтернет та кінофільми,  які нині демонструють на каналах  телебачення. Так, наприклад, бойовики  у підлітків, особливо у хлопців, виховують жорстокість, насильство, злобу, ненависть.
      Байдужість і жорстокість - страшні хвороби сучасності, з якими потрібно боротися кожному з нас. Тому що, та навала людської жорстокості, яка відбувається у світі, нас жахає. Байдуже ставлення до старих, безпритульні діти, жебрацтво, хворі, покинуті напризволяще через брак грошей, дитяча та підліткова злочинність - усе це нині вже нікого не дивує.
   Щось "надламалось у світі", "якісь зірвані мости", бо черствіють наші душі, ми залишаємось байдужими до чужого болю, забуваємо, що старість обов'язково прийде до кожного з нас. Ви, мабуть, погодитесь із тим, що в наш час, на жаль, дуже мало чуйності. Про це свідчать численні газетні статті, в яких ідеться про непорозуміння, що виникають між батьками і дітьми.
  Хочеться вірити, що ніхто з вас не забуде своїх батьків, особливо тоді, коли до них прийде старість.
    Досягти щастя в житті можна завдяки працелюбності, освіченості, наполегливості.  Дуже хочеться, щоб всі зрозуміли, що кожна людина живе лише один раз. І що б не сталося у кожного з вас у житті, завжди пам'ятайте, що ви людина. Ніколи не звинувачуйте когось у тому, що вас погано виховали, ви самі повинні якомога більше  працювати над вдосконаленням своєї особистості. Цей шлях важкий і тернистий, але ви молоді й зможете все подолати. І ось тоді у вашому серці навіки оселяться найсвятіші людські почуття - любов, доброта, прощення. Їх не купиш на базарі, в магазині, їх ні в кого не позичиш, але можна навчити себе бути добрими, людяними і милосердними.
  Як часто ми зриваємо квітку, не задумуючись над тим, що завдаємо їй болю. Як легко ранити серце одним необережним словом, тим самим не залишивши у цьому серці місця для проростання добра.
  Всезнайка  щиро радить всім бути добрими і чуйними, лагідними і щедрими, бо саме внутрішня краса прикрашає людину. Відкривайте навстіж своє серце і душу для друзів, близьких і рідних. Життя таке прекрасне, тож поспішайте творити добро на землі.
    Пропонуємо вашій увазі, шановні Чомусики та Читайлики, казку "Катрусин сон", яка допоможе Вам зрозуміти, що має бути у серці кожної людини.

3 коментарі:

  1. Робити добро ніколи не пізно. Але дуже добре, що ви, Всезнайки вчите робити добро своїх маленьких Читайликів ще з дитинства. Адже в наш час часто дуже не вистачає добра, чуйності, милосердя. І хочетья побажати, щоб ці найсвятіші людські почуття назавжди поселилися в серцях не тільки ваших читачів, але й у всіх людей.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, дуже важливо розвивати ці якості якомога раніше, змалечку.Хочеться, щоб кожна людина приносила тільки добро!!!

      Видалити
  2. ну так собе , но не то что мне нужно

    ВідповістиВидалити