11 грудня 2012

Перший сніг у Бердичеві


   Погляньте, погляньте, яка благодать!
   Дивіться: метелики з неба летять!
/О.Олесь/
Ось і в Бердичеві зима… Тихо, ніби боячись, зранку сніг падав ніжним павутинням  на дахи приміщень, на дерева, на вулиці, на  перехожих…До вечора все місто одяглось в розкішне зимове вбрання. Йду містом…Роздивляюсь довкола… У важкі снігові шуби нарядила зима ялини, берізки, клени й каштани, до самих брів натягла їм білосніжні шапки, навіть про гілочки не забула - дала їм пухові рукавиці. І горобині подарунок - ажурну шаль.  З-під неї грона ягід, немов червоні сережки, видніються.
Ажурна шаль горобини
Цікаво, за що ми любимо зиму? А знаєте, зима... вона не питає, любимо ми її, чи ні. Вона просто приходить і для нас, бердичівлян, зимова пора - це запах хвої впереміш з мандаринами, це - вечірнє засніжене місто, яке нагадує велетенську новорічну ялинку своїми різнокольоровими вогниками, це -  лапаті сніжинки і сніг, що іскрить на сонці.
Загляньте до соціальних мереж: жителі Бердичева  навипередки фотографують рідне місто. І ми також не змогли  бути осторонь. Ось таким ми побачили перший сніг у Бердичеві.

Йде зима, красуня мила.
В неї сукня сніжно - біла
                                                      (В.Паранова)

Сніг,  як біле диво
А тепер вікторина: відгадайте, де це?  На того, хто у коментарях першим дасть правильну відповідь, чекає приз за адресою: вул. Карла Лібкнехта,15 /приміщення міської бібліотеки для дітей/.  Фотографію переможця буде розміщено у наступному номері рубрики «Мандруємо історією Бердичева».
Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото№ 6

9 коментарів:

  1. А в нашому місті сьогодні теж випав перший сніг!Здавалося б, ми дорослі,а раділи сніжку,як діти)

    ВідповістиВидалити
  2. Ми також навипередки фотографувалися. Отримали задоволення від прикольних знімків.

    ВідповістиВидалити
  3. Валерій Нагорний25 грудня 2012 р. о 13:14

    З великим задоволенням беру участь у вікторині. Фото №1 - приміщення колишнього д/с №1, фото №2 - приміщення районного будинку культури, фото №3 - вулиця К.Лібкнехта, приміщення магазину "Європа", фото №4 - перехрестя вулиці Карастоянової та провулка Енгельса, фото №5 - горобина біля приміщення центральної бібліотеки ім. Горького та фото №6 - вигляд на кіоск "Блінок".

    ВідповістиВидалити
  4. Денис Тихончук25 грудня 2012 р. о 14:06

    Я повністю підтримую свого друга, лише додам, що фото приміщень №2 та №6 зроблені як вигляд ззаду. Жаль, що я першим не відповів.

    ВідповістиВидалити
  5. Дорогі діти! Особисто бачила, як ви всі наввипередки розгадували вікторину. Ох і емоцій було!!! Скажу відверто, рада, що ви у нас такі небайдужі. Про підсумки читайте у наступному номері рубрики "Мандруємо історією Бердичева".

    ВідповістиВидалити